opereta.com

Gyereknap A Budapesti Állatkertben — Állatkerti Kvíz A Budapesti Gyereknap Alkalmából

Május utolsó vasárnapjára, azaz a gyermeknapra és az azt megelőző szombati napra is számos látnivalóval, programmal készül a Fővárosi Állat- és Növénykert – áll az intézmény MTI-hez eljuttatott közleményében. Meg lehet csodálni például a kéthónapos manul, azaz pusztaimacska-kölyköket, a Pálmaházban látható, ugyancsak most tavasszal született aranyoroszlánmajom- és éjimajom-kölyköket, a kis muntyákszarvast, valamint az állatkerti Majorságban cseperedő kecskegidákat, bárányokat és Ellát, a kis marhát is. Vannak olyan állatok is, amelyek tavaly jöttek világra, de most is cseperedőben vannak: köztük a két perzsaleopárd-kölyök és a 13 hónapos kiselefánt a legnépszerűbb – áll a közleményben. Fotó: Facebook Szombaton és vasárnap napi 24 program, látványetetés, állatbemutató várja a gyerekeket. Látványetetéseket tartanak például a sörényes hangyászoknál, az óriásvidráknál, a pingvineknél, a keáknál, a denevéreknél és a gorilláknál is, de lesz kertészeti bemutató, trópusi növényszemle, bonsaibemutató, elefántiskola, oroszlánfóka-tréning és merüléses cápaetetés is.

Gyermeknap az Állatkertben - Lepkekerttel, kisállatokkal, élményprogramokkal készül az Állatkert a hétvégére | Családinet.hu

gyereknap a budapesti állatkertben tv

Bár nyolcévesen fiatalnak számít, tapasztalatlannak nem mondható, hiszen 2012-ben már világra hozott és sikeresen fel is nevelt egy borjút. Akin, a hatéves, magdeburgi születésű zsiráfbika viszont most először lett apa. A kis Ikinya és az anyaállat jelenleg egy elkülönített istállóban tartózkodik, így pillanatnyilag a közönség még nem láthatja őket, ha azonban az időjárás engedi, az elkövetkező napokban időnként már a kifutóba is kiengedik az állatokat, majd megpróbálkoznak azzal, hogy anyát és borját összeengedjék a csapat többi tagjával. Istyle árkád

A felvételek alapján feltételezhetően az történhetett, hogy az elkövető a kerítésen áthajolva kivette az állatot a kifutóból, aki azonban alighanem a kezébe piszkíthatott (ez nem ritka a teknősöknél ilyen esetben). A Budapesti Állatkert vezetősége úgy döntött, hogy nem engedélyezik a PET-palackos italok árusítását az állatkerti büfékben, ugyanis az egyszer használatos palackokkal értelmetlenül szennyezik a környezetet – számolt be a döntésről a Tudatos Vásárló. A hulladék csökkentése már csak azért is nagyon fontos lenne, mert egy nemzetközi felmérés szerint percenként 1 millió, másodpercenként 20 ezer műanyag palack kerül a kukákba világszerte. A szemléletváltás elérése érdekében hozott döntésnek köszönhetően, ezentúl az állatkert büféiben kizárólag üveg és fém palackban árulhatnak üdítőket, az intézmény területén pedig több helyen is találhatók olyan szelektív edények, ahová ezeket bedobhatják a látogatók. "A vendéglátó-helyekkel olyan szerződést kötöttünk, amelynek értelmében tilos egyszer használatos PET-palackokat árusítaniuk.

Izabella a születése óta sokat fejlődött és erősödött, az állatkert tájékoztatása szerint már a púpjai is növekedésnek indultak. Tudniillik a tevecsikók púp nélkül születnek, mert púpokkal a világra jövetel nagyon nehéz lenne. A púpok helyén így kezdetben csak üres "bőrtasakok" fityegnek, és csak később tölti ki őket a zsírszövet. A folyamat Izabellánál már el is kezdődött, bár ezt most még inkább csak tapintani lehet, látvány szempontjából a dolog még alig észrevehető. Borítókép: ZooBudapest Zsiráfborjú született a Fővárosi Állat- és Növénykertben, aki gondozóitól az Ikinya nevet kapta. A hím zsiráf első lábraállásakor 170 centi magas volt, öt nap alatt azonban több mint tíz centit nőtt. Az Ikinya név Kenya legnépesebb etnikai csoportjának számító kikujuk körében a legnépszerűbb, és "egyetlen lépést" jelent - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel. A január 31-én született állat a Fővárosi Állat- és Növénykert történetének harmincadik zsiráfborja. Ingrid, a 2007 januárjában született anyaállat 2008 tavaszán érkezett Budapestre a Prágai Állatkertből.

  1. Gyereknap a budapesti állatkertben movie
  2. Gyereknap 2021 Budapest
  3. Gyereknap A Budapesti Állatkertben

2017. december 24. vasárnap. 14:16 Frissítve: 2017. 14:20 MTI Fotó: Kovács Attila Az anyaállat, N'Yaounda és a kölyök is jól van. Egyelőre nem tudni a nemét és a súlyát, mert nagyon szoros kapcsolat van az anya és a kicsi között, nem adja ki a kezéből, arra pedig nincs ok, hogy erőszakkal elvegyék tőle - mondta Hanga Zoltán A gorillabébi apja Golo, a csapat vezérhíme, az anyának ez már a második kicsinye - tette hozzá. Az újszülött gorillák egy kilogramm körüliek szoktak lenni - mondta. Tájékoztatása szerint a Fővárosi Állat- és Növénykertben 1989 óta foglalkoznak gorillák tartásával. Az első gorillakölyök 1992-ben, a legutóbbi 2010-ben született, a mostani az ötödik. Közülük hárman felnőttek és elkerültek másik állatkertbe. A budapesti állatkertben hat gorilla él, közülük kettő kölyök. Jelezte: még nem tudják pontosan, mikor láthatja a közönség a kis gorillát, de a két ünnep között már biztosan. Hanga Zoltán felhívta a figyelmet arra is, hogy a gorillák kritikusan veszélyeztetett állatok, és a megmentésükben az állatkerti szaporításnak is nagy jelentősége van, minden egyes kis gorilla születése egy lépés ebbe az irányba.

Tuesday, 25-Oct-22 18:56:10 UTC